Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien taitellinen johtaja Riku Laurikka

Kuva © Illusia Photography

Riku Laurikka

Riku Laurikka (s.1994) on valmistunut Sibelius-Akatemian kuoronjohtoluokalta musiikin maisteriksi keväällä 2021. Sivuainopintonsa hän suoritti Sibelius-Akatemian puhallinorkesterinjohtoluokalla. Vuosina 2017-2018 hän opiskeli musiikin johtamista Itävallassa Grazin taideyliopistossa professorinaan Johannes Prinz. Laurikka on täydentänyt opintojaan muun muassa Simon Carringtonin mestarikursseilla.

Laurikka aloitti Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien taiteellisena johtajana tammikuussa 2020. Lisäksi hän toimii Kamarikuoro Addiction sekä Sällskapet Muntra Musikanterin johtajana. Laurikka on myös työskennellyt Helsingin Oopperayhdistyksessä kuoromestarina. Kuoronjohdon ohella hän työskentelee laulajana useissa ammattiyhtyeissä pääkaupunkiseudulla.

Laurikka palkittiin toisella palkinnolla Suomalaisessa Kuoronjohtajakilpailussa keväällä 2018. Syksyllä 2019 hänet kutsuttiin Zagrebiin työskentelemään Kroatian radiokuoron kanssa, ja hän sai uusintakutsun tämän ammattikuoron eteen keväällä 2020. Syksyllä 2021 Laurikalle myönnettiin Leevi Madetoja -mieskuorokilpailussa tuomariston henkilökohtainen kunniamaininta kuoronjohtajana.

Työstään kuoronjohtajana Laurikka ajattelee seuraavasti: ”Tehtäväni on saada laulajat innostumaan yhteisistä musiikillisista tavoitteista. Vaadin jokaiselta laulajalta sitoutumista hetkessä musisoimiseen. Kuorossa laulaminen on joukkuepeliä, jossa spontaanin vuorovaikutuksen täytyy toimia saumattomasti, jotta päästään käsiksi todelliseen musiikin tekemiseen.”