Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien taitellinen johtaja Riku Laurikka

Kuva © Illusia Photography

Riku Laurikka
Riku Laurikka (s.1994) on tamperelaissyntyinen kuoronjohtaja, joka viimeistelee parhaillaan kuoronjohdon maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa professori Nils Schweckendiekin johdolla. Pääaineen ohella hän suorittaa sivuaineopintonsa Sibelius-Akatemian puhallinorkesterinjohtoluokalla.

Laurikka valittiin Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien taiteelliseksi johtajaksi syksyllä 2019, ja hän aloitti työn tammikuussa 2020. Lisäksi Laurikka toimii Kamarikuoro Addiction, Keskisuomalaisen Osakunnan kuoro Metsoforten johtajana. Hän on myös työskennellyt kuoromestarina Helsingin Oopperayhdistyksen produktioissa ja tehnyt paljon yhteistyötä Somnium Ensemblen, Mieskuoro Eugan ja Akademiska Sångföreningenin kanssa. Kuoronjohdon lisäksi Laurikka toimii laulajana ja pianistina.

Kansainvälistä kokemusta Laurikalla on mm. vuosilta 2017-2018 jolloin hän opiskeli Itävallan Grazissa professori Johannes Prinzin johdolla. Hän on myös osallistunut useasti mentorinsa King’s Singers -yhtyeen perustajajäsen Simon Carringtonin mestarikursseille. Syksyllä 2019 Laurikka kutsuttiin professorinsa suosittelemana Zagrebiin työskentelemään Kroatian radiokuoron kanssa. Hän sai uuden kutsun tämän ammattikuoron eteen keväällä 2020.

Kuoronjohtajana Laurikka kuvaa itseään innostavaksi ja vaativaksi. ”Pyrin saamaan laulajat innostumaan yhteisistä musiikillisista tavotteista ja vaadin jokaiselta laulajalta sitoutumista hetkessä musisoimiseen. Kuorossa laulaminen on joukkuepeliä, jossa yksilöiden valinnat kertautuvat uskomattomalla tavalla ryhmässä. Vain spontaanilla reagoinnilla ja sitoutumisella päästään käsiksi todelliseen musiikin tekemiseen.”